Laminaat Vloeren

De Laminaat vloeren van Viks parket in diverse kleuren en uitvoeringen

Laminaat Vloeren


Laminaat bewezen praktisch en sterk

Laminaat vloeren zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse interieur. Laminaat is zeer eenvoudig in onderhoud, zo is regelmatig stofzuigen en dweilen al voldoende als u gebruik maakt van de juiste onderhoudsproducten. De laminaatvloer is slijtvast, sterk, hygiƫnisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en laminaat vloeren zijn door een handige doe het zelver makkelijk te plaatsen.

Opbouw van laminaatvloeren

Laminaat vloeren worden in 4 lagen gemaakt, deze lagen worden als grote plaat onder hogedruk samengeperst. Hierna worden de grote platen gezaagd in bruikbare planken die later in het productieproces worden voorzien van een klik systeem.Laminaat_vloer

  1. Transparante toplaag
  2. Decor papier
  3. Hdf of mdf drager
  4. Vochtwerende onderlaag

Elke fabriek gebruikt zijn eigen klik systeem en elk klik systeem heeft zijn eigen manier van plaatsen.

Wij raden u daarom aan als u de vloer zelf wilt plaatsen altijd eerst de leginstructie door te nemen voor u de vloer gaat plaatsen.

Ondervloer voor appartement of op vloerverwarming en/of koeling

Wanneer u een laminaat vloer in een appartement wilt leggen worden er vaak een aantal eisen gesteld aan de ondervloer die u wilt gebruiken. De ondervloer moet voldoen aan een geluidswerende norm van 10db. Wij adviseren u gebruik te maken van ondervloer platen gemaakt van vervilt hout. Deze zijn getest voor het gebruik in een appartement en bieden het voordeel van een stabiele ondervloer waardoor er minder vering in de laminaat vloer kan optreden. Daarnaast voldoet een vervilt houten ondervloer ook aan de geluidswerende norm van 10db.

Wanneer uw appartement en elke andere woning is voorzien van vloerverwarming of koeling dan heeft u een andere onderlaag nodig. Natuurlijk zullen wij in ons advies u daar uitgebreid over informeren. Wilt u meer informatie over de juiste ondervloer? Vul dan het contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Laminaat

Viks Parket heeft een grote collectie Laminaat vloeren van bekende en minder bekende merken

Onze collectie bied het beste van de grote laminaat fabrikanten. Totaal bieden wij u een keuzen uit ca. 200 kleuren en uitvoering in uiteenlopende prijsklassen. Wij zijn dealer van o.a. Quick-step – Berry-alloc (berryfloor) – Meister – Ambiant – Krono – Megaliving – Douwes Dekker – Balterio, Vintage.