De veel gestelde vragen van Viksparket

De antwoorden op al uw vragen

Veel gestelde vragen


De levering

Kan Viks Parket de vloer brengen als ik geen gebruik maak van de legservice?

Door onze centrale ligging kunnen wij bij veel fabrieken en importeurs zelf onze producten ophalen. Wanneer de vloer van uw keuze op voorraad is en u wilt deze zelf gaan plaatsten kunnen wij door dat het transport in eigen beheer gaat snel leveren en direct een afleverdatum met u afspreken. Mocht de vloer nog gemaakt moeten worden en wij geconfronteerd worden met een levertijd ook dan kunnen wij vaak wel al de leverdatum met u afspreken.

Wanneer wordt mijn vloer geleverd?

De avond voor de levering wordt u door onze expeditie gebeld en zal in overleg met u een dagdeel afspreken wanneer hij verwacht bij u te zijn. Doorgaans zullen de leveringen zoveel mogelijk tussen 08.00 en 17.00 plaats vinden. Het is natuurlijk belangrijk dat wij wel over een correct telefoonnummer beschikken.

Wanneer dient de betaling te geschieden?

De betaling van de geleverde goederen kan contact aan huis, maar u kunt ook bij onze chauffeur pinnen. Houdt u wel rekening met u pin limiet vraag deze tijdig aan bij u bank. Wanneer u er voor kiest om te via internet bankieren te betalen dan moet u er zorg voor dragen dat het totaal bedrag 1 dag voor levering bij ons is bijgeschreven

Kan Viks parket ook bij mij thuis langskomen?

Ja, Viks parket komt graag bij u langs voor o.a.:

  • advies na een bezoek aan onze showroom
  • Inspectie van bouwvloeren en vochtmeten
  • Opnemen van schade aan uw vloer
  • Advies over klein en groot onderhoud
  • Nameten van vloer oppervlakte

Als u het op prijs stelt kan één van onze medewerkers ook monstermateriaal meenemen om kleur en uitvoering bij u thuis te bekijken. Bij bouwvloer inspectie is het belangrijk de de vloer goed zichtbaar is
en niet is afgedekt met b.v. een oude vloer of stuckloper. Wanneer u een schade heeft opgelopen aan uw vloer is dit meestal gedekt door u opstal of inboedel verzekering, wij zullen de schade opnemen en u een offerte doen toekomen die naar de verzekering kan worden gestuurd. Voor advies over klein en groot onderhoud zal de parket vloer goed zichtbaar moeten zijn en wij vragen u ook of u weet of er op niet zichtbare delen mogelijk problemen in de vloer zitten

Vloerverwarming en vloerkoeling

Gaat vloerverwarming en koeling goed samen met parket en laminaat?

Het verwarmen van uw huis wordt steeds meer door een vloerverwarming systeem gedaan. Veel klanten verwachten dat ze hierdoor geen parket of laminaat kunnen plaatsen. Nou wij kunnen u gerust stellen, parket en laminaat zijn geen vijanden van vloerverwarming. Natuurlijk zijn er wel wat spelregels die u in acht moet nemen en niet alle vloeren zullen wij adviseren in combinatie met vloerverwarming. Ondanks dat niet alles mogelijk is blijven er toch nog een hoop vloer beschikbaar. En bij de juiste keuze heeft u een huis die letterlijk en figuurlijk warmte uitstraalt.

Verlijmen of zwevend plaatsen?

De vloer verlijmen dan wel zwevend plaatsen is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en eisen. In beide gevallen kunt u rekenen op een optimaal rendement en comfort.

Is vloerkoeling net zoiets als airco?

Steeds meer woningen krijgen een warmte wissel systeem. Met dit systeem kunt u naast verwarmen ook koelen. Let wel bij koelen (in de zomer) werk dit niet als een airconditioning dus niet uw woning maar alleen de vloer koelt. En ook de combinatie verwarmen en koelen kan prima in combinatie met parket of laminaat.